Asbest vernietigen met CO2 als grondstof

Asbest vernietigen met CO2 als grondstof

Veilig hergebruik van asbestplaten moet binnenkort mogelijk worden. Binnen het door Deltalinqs opgestarte onderzoekstraject ASBETER wordt CO2 gebruikt om asbest te vernietigen. Zo kun je de rest van de platen opnieuw gebruiken als bouwmateriaal.

Het innovatieve onderzoekstraject ASBETER is door Deltalinqs opgestart om uit asbestplaten veilig bouwmaterialen als zand, cement en grind terug te winnen. Asbestplaten bevatten namelijk maar zo’n 10% asbest en 90% aan herbruikbare bouwmaterialen. Met het mineralisatieproces van Green Minerals kan het aanwezige asbest, door het te laten reageren met CO2, volledig onschadelijk worden gemaakt. Hiervoor wordt in een unieke combinatie de werking van CO2 en van zure reststromen uit de industrie onderzocht. De Ministeries van Economische Zaken en van Infrastructuur & Milieu hebben al interesse getoond voor dit toonbeeld van industriële symbiose. In 2024 moeten namelijk honderdduizenden daken volledig asbestvrij zijn gemaakt en daar heeft ook de rijksoverheid een rol in.

Meer informatie
Door actief de mogelijkheden voor CO2-reductie en circulair gebruik van reststromen te onderzoeken, is Deltalinqs op deze unieke toepassing gestuit. Met steun van de overheid start binnenkort het pre-haalbaarheidsonderzoek voor ASBETER.

Bron: Deltalinqs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *